Καθώς διανύουμε περίοδο νηστείας είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε εύκολες και γρήγορες λύσεις! Η φάβα Σαντορίνης πέρα από εύκολη είναι και πεντανόστιμη.
Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε
Υλικά
- Φάβα 250γρ.
- Κρεμμυδι 1 μεγαλο
- Ελαιολαδο
- Νερό 750-800 ml
- Αλατι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη φάβα σε νερό για 30′ και στραγγίζουμε.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με το λάδι (με το μάτι) τσιγαρίζουμε να γίνει διαφανές το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το νερό και τη φάβα.
- Ξαφρίζουμε λίγο αν χρειαστεί.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50′ με 1 ώρα και ανακατεύουμε απαλά και όχι συχνά. Δεν κλείνουμε τελείως το καπάκι γιατί φουσκώνει.
- Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
- Μέτα τη βάζουμε στο μούλτι να γίνει βελουτέ.
- Διακοσμούμε με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη αν έχουμε.
Είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!