Γαλακτομπούρεκο Λέρου: Δείτε πώς θα το φτιάξετε

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται στη Λέρο. Είναι μια εύκολη συνταγή και είμαστε σίγουροι πως μόλις την δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 1.200 φύλλο φρέσκο κρούστας
  • 4 λίτρα γάλα φρέσκο (όχι εβαπορέ)
  • 500 γρ ζάχαρη για την κρέμα
  • 400 γρ ρυζαλευρο για την κρέμα
  • 200 γρ κορν φλάου για την κρέμα
  • 4 βανίλιες
  • 1 λεμόνι το ξύσμα

Για το σιρόπι 

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 500 Μλ νερό
  • 100 γρ γλυκόζη η χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 καρφακια γαρύφαλλο
  • 1 λεμόνι την φλούδα

Εκτέλεση

  • Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι μας γιατί πρέπει να κρυώσει για να το βάλουμε στο γαλακτομπούρεκο μας με το νεράκι, το 1 κιλό ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλα, φλούδα λεμονιού, και μόλις λιώσει η ζάχαρη βάζουμε την γλυκόζη η το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Πάμε για την τέλεια κρέμα, βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το γάλα, το ρυζαλευρο, το κορν φλαου, τα 500 γρ ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα, βάζουμε στην φωτιά σε μεσαία δύναμη και ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας πιάσει, μόλις αρχίζει και γίνει ένας παχύς χυλός σβήνουμε, αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα μέρη που θα φτιάξουμε το σιροπιαστό μας
  • Βουτυρώνουμε τα ταψιά μας, βάζουμε το πολύ 4 φύλλα να κάνουμε φωλιά για την κρέμα μας, βάζουμε περίπου στο μισό του ταψιού κρέμα, γυρνάμε τα φύλλα μας προς τα μέσα, βουτυρώνουμε ξανά και βάζουμε αλλά 5-6 φύλλα βουτυρωμένα από πάνω, κόβουμε τις άκριες πιέζουμε τις άκριες το φύλλο για να μην καεί στο ψήσιμο, χαρακιάζούμε μόνο επάνω το φύλλο μας ραντίζουμε με νεράκι και ψήνουμε στους 200 για 30 -35 λεπτά τα μικρά ταψάκια, βγάζουμε από τον φούρνο μας και βάζουμε 1 κουτάλα σιροπάκι σε κάθε ταψάκι.

Καλή σας απόλαυση!