Μπουρδέτο: Από τα πιο γνωστά και νόστιμα πιάτα της Κέρκυρας

Το μπουρδέτο είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά πιάτα της Κέρκυρας με ψάρι και μια πεντανόστιμη σάλτσα.

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 1 1/2 kg σκορπίνες
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 ζουμερό λεμόνι (χυμό)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα πιπέρια και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα κόκκινο το λάδι και να δέσει σε σάλτσα.
  • Βάζουμε τα ψάρια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο από το νερό και αλάτι.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών).
  • Όσο βράζει το ψάρι, προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό, για να παραμείνει δεμένη η σάλτσα.
  • Στο τέλος πρέπει να μείνει η σάλτσα δεμένη, μόνο με το λάδι της.
  • Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το λεμόνι.
  • Έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή σας απόλαυση!