Το μπουρδέτο είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά πιάτα της Κέρκυρας με ψάρι και μια πεντανόστιμη σάλτσα.
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 1 1/2 kg σκορπίνες
- 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
- 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. νερό
- 1 ζουμερό λεμόνι (χυμό)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα πιπέρια και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα κόκκινο το λάδι και να δέσει σε σάλτσα.
- Βάζουμε τα ψάρια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο από το νερό και αλάτι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών).
- Όσο βράζει το ψάρι, προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό, για να παραμείνει δεμένη η σάλτσα.
- Στο τέλος πρέπει να μείνει η σάλτσα δεμένη, μόνο με το λάδι της.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το λεμόνι.
- Έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή σας απόλαυση!