Η σαλάτα κουκουβάγια η αλλιώς ντάκος είναι παραδοσιακή σαλάτα της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ρεθύμνου.
Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε
Υλικά
- 5 παξιμάδια, μικρά
- 2 χαρουποπαξίμαδα
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 4 ελιές, χωρίς κουκούτσια
- 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ψιλοκομμένος άνηθος, για το σερβίρισμα
- Κρέμα βαλσάμικο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σπάμε ελαφρώς τα παξιμάδια και τα χαρουποπαξίμαδα με τα χέρια μας, τα βρέχουμε ελάχιστα με νερό, τα τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες (με τα υγρά τους), τις αλατοπιπερώνουμε και τις καλύπτουμε ομοιόμορφα με τη φέτα.
- Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη δημιουργώντας τα μάτια και τη μύτη μιας κουκουβάγιας.
- Γαρνίρουμε με άνηθο, κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!