Σκιουφιχτά μακαρόνια: Δείτε πώς τα φτιάχνουν στην Κρήτη

Η Κρήτη φημίζεται για τις παραδοσιακές συνταγές της με μια από αυτές τα σκιουφιχτά μακαρόνια.

Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξετε

Υλικά

  • 500 γρ. σιουφιχτά ζυμαρικά
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 φλ. ανθότυρο και φέτα (σε μορφή κρέμας)
  • 2 καυτερές πιπερίτσες
  • 1 ώριμη ντομάτα (ψιλοκομμένη)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξινομυζήθρα για το τελείωμα

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε πρώτα το περίβλημα του λουκάνικου, χαράζοντάς το και βυθίζοντάς το σε ζεματιστό νερό.
  • Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα λουκάνικα σε μικρά καρέ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις πιπερίτσες και τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για 2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 2΄στη φωτιά.
  • Βάζουμε σε μπολ το τυρί.
  • Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
  • Λίγο πριν τα σουρώσουμε, παίρνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν και το ρίχνουμε στο τυρί.
  • Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το λιωμένο τυρί, τη σάλτσα και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά να αραιώσει λίγο το τυρί και να γίνει σαν σάλτσα τυριού.
  • Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, κρατάμε επιπλέον και 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά για να την αραιώσουμε.
  • Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.

Καλή σας απόλαυση!