Σε όλους μας είναι γνωστό το γλυκό βύσσινο. Πάμε να δούμε όμως πως μπορείτε να το φτιάξετε όπως στην Κρήτη.
Δείτε εδώ την παραδοσιακή συνταγή του νησιού
Υλικά
- 1 κιλό βύσσινα
- 1200 γρ. ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα βύσσινα.
- Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες κι έπειτα αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα βύσσινα.
- Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες κι έπειτα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό, ρίχνουμε το λεμόνι.
- Όταν κρυώσει το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα και το φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.
Καλή σας απόλαυση!