Πασπαλάς: Μια πεντανόστιμη συνταγή από την Κέα

Ο πασπαλάς είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Κέα που μόλις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.

Πάμε να δούμε πώς θα την φτιάξετε

Υλικά 

  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα ή λάπα (κομμάτι κρέατος από την κοιλία του χοίρου)
  • γλίνα (χοιρινό λίπος) για το τσιγάρισμα τον υλικών ή ελαιόλαδο
  • 4 πράσα κομμένα ζουλιέν
  • νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • λίγη κανέλα, αλάτι, πιπέρι
  • γλυκό μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε στη χύτρα το χοιρινό κομμένο σε κομμάτια.
  • Ξαφρίζουμε και κλείνουμε τη χύτρα. Αφού βράσει, το αδειάζουμε σ’ ένα ταψί να κρυώσει.
  • Βάζουμε τη γλίνα ή το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πράσα για να τσιγαριστούν.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε νερό, ίσα να σκεπαστούν, μέχρι να πανιάσουν με τη θερμότητα και ανακατεύουμε.
  • Λανίζουμε το κρέας (κόβουμε σε μικρά κομμάτια) με το χέρι για να το προσθέσουμε αργότερα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μόλις μαλακώσουν τα πράσα προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγη κανέλα, αλάτι, πιπέρι, γλυκό μπούκοβο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Αφήνουμε τα υλικά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να ροδίσει καλά ο πασπαλάς.

Καλή σας απόλαυση!