Η μπακαλιαρόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν στην Κεφαλονιά. Eίναι μια ξεχωριστή συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
- 100 γρ. ρύζι
- 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 κονσέρβα (500γρ.) ντοματάκια αποφλοιωμένα σε κυβάκια
- 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πάπρικα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- Φύλλο για πίτα
Εκτέλεση
- Βάλε τον μπακαλιάρο σε νερό να ξαλμυρίσει. Άλλαξε το νερό το λιγότερο 3 φορές για να φύγει καλά το αλάτι του
- Ξέπλυνε, καθάρισε από τα χοντρά κομμάτια και τις πέτσες και κόψε σε κομματάκια
- Σε νερό που κοχλάζει, ζεμάτισε για μερικά δευτερόλεπτα τα κομμάτια του ψαριού. Σούρωσε και κράτησε το νερό
- Καθάρισε καλά τον μπακαλιάρο κρατώντας μόνο το ψαχνό του και άναψε το φούρνο σου στους 180oC
- Λάδωσε ένα ταψάκι, αλλά και ένα, ένα τα φύλλα (3-4 σευνολικά κάτω και άλλα τόσα από πάνω) και στρώσε στο ταψί
- Ρίξε το ψάρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ράντισε με λίγο από το νερό του μπακαλιάρου που κράτησες
- Σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδωμένα, χάραξε σε κομμάτια και βάλε στο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά να ροδίσει
Καλή σας απόλαυση!