Ο Vegan Κρητικός Ντάκος είναι μια συνταγή που φτιάχνουν στην Κρήτη και θα ικανοποιήσει απόλυτα τον ουρανίσκο σας!
Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται
Υλικά
- 1 φλιτζάνι χούμους
- 1 μεγάλη ντομάτα ή 1 φλιτζάνι ντοματίνια
- 2-3 ελιές
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1,5 φλιτζάνι ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1/3 ή 1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
- 2 κ.σ. extra παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λίγο κύμινο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα ρεβίθια σας
- Ξεπλύνετέ τα καλά και βράστε τα σε μια κατσαρόλα
- Μετά από 10 λεπτά, πετάξτε το νερό, ξεπλύνετε και γεμίστε ξανά την κατσαρόλα με αλατισμένο νερό
- Βράστε τα, για περίπου μια ώρα, μέχρι να μαλακώσουν
- Σουρώστε τα
- Βάλτε τα στο multi, μαζί με τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και λίγο αλάτι.
- Ανάλογα με την πυκνότητα του χούμους, προσθέστε λίγο νερό
- Πασπαλίστε με λίγη πάπρικα
- Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα ως βάση, αντί του παξιμαδιού
- Κόψτε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τοποθετήστε τη πάνω στο χούμους
- Κόψτε τις ελιές σε ροδέλες
- Προσθέστε την κάππαρη και λίγη ρίγανη
Tip
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως αγγούρι, πιπεριά και λοιπά, για περισσότερη φρεσκάδα και φυτικές ίνες.
Καλή σας απόλαυση!