Η γλυκοκολοκύθα τηγανιτή είναι μια κρητική πεντανόστιμη συνταγή.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 1 κιλό γλυκοκολοκύθα
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- αλεύρι
- λεµόνι ή ξύδι
Εκτέλεση
- Κόβουµε τη γλυκοκολοκύθα στενόµακρες φέτες πάχους 2-3 εκατοστά.
- Την αλατίζουµε και την αφήνουµε λίγη ώρα να στραγγίσει.
- Βάζουµε στο τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Αλευρώνουµε τις φέτες και τις τηγανίζουµε σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια τις βγάζουµε, τις τοποθετούµε σε µια πιατέλα και τις περιχύνουµε µε λεµόνι ή ξύδι.
Καλή σας απόλαυση!