Λαδόπιτα Σκύρου: Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή

Η λαδόπιτα Σκύρου με ξινοτύρι είναι μία παραδοσιακή τυρόπιτα από το νησί των Σποράδων που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται:

Υλικά

  • 1/4 αλεύρι
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Λίγο λάδι
  • Χλιαρό νερό
  • Ξινοτύρι ή όποιο άλλο τυρί λευκό θέλετε

Εκτέλεση

  • Βάζω το αλεύρι σε μια λεκάνη και αναμιγνύω τη μαγιά, το αλάτι και τη ρίγανη.
  • Φτιάχνω μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνω το λάδι, περίπου 1-2 κ.σ.
  • Αρχίζω και ρίχνω σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνω απαλά, ώσπου να δέσουν τα υλικά σε μια όμορφη και εύπλαστη ζύμη.
  • Την φτιάχνω σε μια μπάλα και την αφήνω σε ζεστό μέρος, ώσπου να διπλασιάσει τον όγκο της.
  • Περίπου σε μια ώρα και ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου, η μπάλα της ζύμης έχει διπλασιαστεί και με τα χέρια την ανοίγω σε μια πιτούλα περίπου του ενός εκατοστού.
  • Την αφήνω να ξεκουραστεί 10-15 λεπτά και μετά την τηγανίζω σε καυτό καλαμποκέλαιο.
  • Τη σερβίρω ζεστή, έχοντας σκορπίσει από πάνω κομμάτια απ το ξινοτύρι.

Καλή σας απόλαυση!