Γαριδάκι συμιακό: Η παράδοση της Σύμης στο πιάτο σας!

Το συμιακό γαριδάκι είναι μια γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή, με την οποία θα γλύφετε τα δάχτυλα σας…

Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξετε

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκο συμιακό γαριδάκι
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • λίγο μαϊντανό για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά το γαριδάκι με θαλασσινό νερό (ή νερό βρύσης) και το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και όταν κάψει, ρίχνουμε το γαριδάκι και το τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα
  • Σβήνουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι
  • Σερβίρουμε το γαριδάκι στα πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Tip

Για πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο τηγάνι λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και μια πράσινη πιπεριά

Καλή σας απόλαυση!