Ροφός στιφάδο: Πεντανόστιμη σκοπελίτικη συνταγή

Η Σκόπελος έχει πολλές και νόστιμες συνταγές, μια από αυτές είναι ο ροφός στιφάδο που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 1 μεγάλο ροφό
  • 5 κρεμμύδια ξερά και 2 κιλά κοκάρι, δηλαδή κρεμμυδάκι στιφάδου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 8 ντομάτες από το μποστάνι μας
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • δενδρολίβανο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • λάδι
  • 1 κούπα λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το ροφό. Πρώτα αφαιρούμε τα σπλάχνα, ξύνουμε τα λέπια και τον ξεπλένουμε .
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ρόδες τα μεγάλα κρεμμύδια.
  • Αφού ζεστάνουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι λάδι, τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα σκόρδα. Μόλις ροδίσουν, τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες από την χοντρή μεριά του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο φαγητό. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και 3-4 δαφνόφυλλα.
  • Συνεχίζουμε βάζοντας 4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τα κοκάρια (μικρά κρεμμύδια) και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά 5 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτουμε το ροφό, αφού τον χαρακιάσουμε, και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 περίπου λεπτά. Δε συμπληρώνουμε νερό γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του.

Καλή σας απόλαυση!