Ναξιωτικός καλόγερος: Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή

Ο Ναξιώτικος καλόγερος είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στη Νάξο και αξίζει να τις δοκιμάσετε.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά

  • Για το μοσχάρι
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι & πιπέρι
  • Άλλα υλικά
  • 6 μελιτζάνες
  • 2 ντομάτες
  • αρσενικό τυρί Νάξου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε το μοσχάρι για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
  • Παράλληλα κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις ξεπικριζουμε σε νερό και αλάτι. Χαράζουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
  • Τις ψήνουμε στον φούρνο να πάρουν χρώμα και να ψηθεί η σάρκα τους, περίπου 15 λεπτά.
  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το κοκκινιστό κρέας.
  • Κόβουμε την ντομάτα σε φετούλες και τις τοποθετούμε πάνω στο κρέας.
  • Τρίβουμε το αρσενικό τυρί και το απλώνουμε πάνω στις μελιτζάνες.
  • Ψήνουμε στον φούρνο, στο γκριλ στους 250° για 5-7 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!