Ο Ναξιώτικος καλόγερος είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στη Νάξο και αξίζει να τις δοκιμάσετε.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- Για το μοσχάρι
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. ντοματοπελτέ
- αλάτι & πιπέρι
- Άλλα υλικά
- 6 μελιτζάνες
- 2 ντομάτες
- αρσενικό τυρί Νάξου
- ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε το μοσχάρι για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις ξεπικριζουμε σε νερό και αλάτι. Χαράζουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.
- Τις ψήνουμε στον φούρνο να πάρουν χρώμα και να ψηθεί η σάρκα τους, περίπου 15 λεπτά.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το κοκκινιστό κρέας.
- Κόβουμε την ντομάτα σε φετούλες και τις τοποθετούμε πάνω στο κρέας.
- Τρίβουμε το αρσενικό τυρί και το απλώνουμε πάνω στις μελιτζάνες.
- Ψήνουμε στον φούρνο, στο γκριλ στους 250° για 5-7 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!