Λικέρ μαστίχας Χίου: Παράδοση με… την πρώτη γουλιά

Το παραδοσιακό λικέρ της Χίου που φτιάχνεται από τα “δάκρυα” των μαστιχόδεντρων, θα σας μαγέψει!

Πάμε να δούμε πως θα το γευτείτε

Υλικά

  • 20 γρ δάκρυα μαστίχας Χίου
  • 1 λίτρο τσικουδιά ή βότκα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 1 κγ λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο βάζο χωρητικότητας τουλάχιστον 1,5 λίτρου βάζουμε τα δάκρυα μαστίχας και το ποτό μας
  • Αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 50 μέρες. Αυτό το διάστημα ανακινούμε το βάζο
  • Μόλις περάσουν οι 50 μέρες, φτιάχνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει 6 λεπτά και τέλος προσθέτουμε το λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως
  • Τοποθετούμε το ποτό από το βάζο στο μπουκάλι που θα χρησιμοποιήσουμε για το λικέρ σουρώνοντας το με φίλτρο του γαλλικού καφέ για να απομακρύνουμε τα κομματάκια της μαστίχας που ίσως υπάρχουν
  • Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι μέσα στο μπουκάλι και ανακινούμε. Αφήνουμε 3-4 μέρες και μετά είναι έτοιμο
  • Σερβίρουμε παγωμένο το λικέρ, μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο η στην κατάψυξη. Κρατάει για μήνες

Καλή σας απόλαυση!