Μαλεβιζιώτικα μυζηθροπιτάκια Κρήτης για να γλύφετε τα δάχτυλα σας

Τα μαλεβιζιώτικα μυζηθροπιτάκια είναι μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή της Κρήτης που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά

  • 1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώνει για να γίνει κουρκούτι.

Εκτέλεση

  • Φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό από το γάλα, το αυγό, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι, χτυπώντας με το χτυπητήρι.
  • Πλάθετε τη μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια.
  • Τα βουτάτε ένα-ένα στο χυλό, τα στραγγίζετε λίγο και τα ρίχνετε στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι.
  • Όταν ψηθούν τα ανασύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε με μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη.

Καλή σας απόλαυση!