Τα σουτζουκάκια με σάλτσα κρεμμυδιού φτιάχνονται στη Νάουσα και είναι πεντανόστιμα!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη ή 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο (μόνο η ψίχα)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
- ελαιόλαδο για άλειμμα
Για τη σάλτσα
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια μεγάλα, σε φέτες
- 2 ντομάτες μεγάλες, ώριμες και ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί
- Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί
- Αφήνουμε το μείγμα να “ξεκουραστεί” στο ψυγείο, για τουλάχιστον μια ώρα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος, που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα
- Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι που έχουμε αλείψει προηγουμένως με λάδι
- Παράλληλα, κάνουμε τη σάλτσα μας. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και όταν γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο στο νερό
- Καρυκεύουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά
- Όταν τα σουτζουκάκια πάρουν χρώμα, τα γυρνάμε και προσθέτουμε τη σύβραση με τα κρεμμύδια. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμη
- Σερβίρουμε
Καλή σας όρεξη!