Πιπεριές τηγανιτές με γιαούρτι και σουμάκ: Από τη Θεσσαλονίκη… στο πιάτο σας!

Οι πιπεριές τηγανιτές με γιαούρτι και σουμάκ είναι μια πεντανόστιμη και δροσερή συνταγή, που μας έρχεται από τη συμπρωτεύουσα!

Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα

Υλικά

  • 8 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ξίδι λευκό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι κατσικίσιο ή άλλο της αρεσκείας μας
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (γνωστό ως μαυροσούσαμο, στα μπαχαράδικα) ή σουσάμι καβουρντισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • 1/2 κουτ. γλυκού σουμάκ (ανατολίτικο μπαχαρικό με λεμονίζουσα γεύση – σε βαζάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα) ή λίγη πάπρικα (με άλλο αποτέλεσμα)

Εκτέλεση

  • Για τις πιπεριές τηγανητές με γιαούρτι και σουμάκ, σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε μικρότερο, σε δόσεις) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές
  • Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη, σκεπάζουμε με ένα καπάκι (από κατσαρόλα, αν δεν έχει το τηγάνι μας) και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν
  • Ξεσκεπάζουμε προσεκτικά, γιατί οι πιπεριές πιτσιλάνε και περιχύνουμε με το ξίδι
  • Τις γυρίζουμε άλλη μία φορά με μια σπάτουλα και, όταν εξατμιστεί το ξίδι, τις βγάζουμε σε ένα πιάτο
  • Ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουμάκ και το μαυροκούκι
  • Σερβίρουμε τις τηγανητές πιπεριές με γιαούρτι και σουμάκ ζεστές, με αραβικές πίτες ή ζεστό ψωμί

Καλή σας απόλαυση!