Η αγκιναρόπιτα φτιάχνεται στην Τήνο και είναι “εδώ” για να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Πάμε να δούμε πως θα τη μαγειρέψετε
Υλικά
- 10 αγκινάρες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 καρότα τριμμένα
- 9 αυγά
- ½ φλ. γάλα φρέσκο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. μανούρι τριμμένο
- ¼ φλ. γραβιέρα Τήνου τριμμένη
- ¼ φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- πιπέρι
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια με τις αγκινάρες, το πράσο και το καρότο για 5 λεπτά
- Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 45 λεπτά
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ταψί
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε στο ταψί
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί
- Καλύπτουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά
Καλή σας όρεξη!