Τουρλού Καρδίτσας: Η πεντανόστιμη συνταγή της Θεσσαλίας!

Το τουρλού φτιάχνεται στην Καρδίτσα και είναι μια εναλλακτική συνταγή του παραδοσιακού μπριάμ, που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε τη διαδικασία μαγειρέματος

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 πιπεριές (ιδανικά χρωματιστές)
  • 1 πατάτα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • αλάτι-πιπέρι
  • κουρκουμά
  • τζίντζερ, σε σκόνη
  • σκόρδο, σε σκόνη
  • γλυκιά πάπρικα
  • ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας
  • Τα τοποθετούμε σε μια γάστρα και πασπαλίζουμε με όλα τα μπαχαρικά
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δύο ποτήρια νερό
  • Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα στον φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1,5 ώρα, ώστε να απορροφηθούν όλα τα υγρά

Καλή σας απόλαυση!