Το τουρλού φτιάχνεται στην Καρδίτσα και είναι μια εναλλακτική συνταγή του παραδοσιακού μπριάμ, που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Πάμε να δούμε τη διαδικασία μαγειρέματος
Υλικά
- 1 μελιτζάνα
- 1 κολοκυθάκι
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 3 πιπεριές (ιδανικά χρωματιστές)
- 1 πατάτα
- 2 ώριμες ντομάτες
- αλάτι-πιπέρι
- κουρκουμά
- τζίντζερ, σε σκόνη
- σκόρδο, σε σκόνη
- γλυκιά πάπρικα
- ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας
- Τα τοποθετούμε σε μια γάστρα και πασπαλίζουμε με όλα τα μπαχαρικά
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δύο ποτήρια νερό
- Ψήνουμε με σκεπασμένη τη γάστρα στον φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1,5 ώρα, ώστε να απορροφηθούν όλα τα υγρά
Καλή σας απόλαυση!