Η τσιροσαλάτα είναι ένας πεντανόστιμος ουζομεζές που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Πάμε να δούμε όμως πώς τον φτιάχνουν στην Εύβοια!
Yλικά
- 1 φιλέτο τσίρου ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
- 1 λεμόνι
- Ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Eκτέλεση
- Τυλίγουμε τα ψάρια ένα ένα σε λαδόκολλα και τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι για το κρέας.
- Ανάβουμε το γκαζάκι σε μέτρια φλόγα και καψαλίζουμε τους τσίρους έναν έναν μέχρι να ροδίσει το δέρμα τους, αλλά να μην καεί
- Ανακατεύουμε τις ντομάτες με την πιπεριά το μαϊντανό και τον βασιλικό
- Στρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα πλατύ πιάτο και περιχύνουμε με το ξύδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Καλή σας απόλαυση!