Ρακόμελο: Κρητική παράδοση… με την πρώτη γουλιά

Το “απόλυτο” ρακόμελο παρασκευάζεται στην Κρήτη και συνδυάζει αυθεντική γεύση και άρωμα, που αξίζει να γευτείτε!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 100 ml τσικουδιά
  • 35 γρ. μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο που δε θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και προσθέτουμε το μέλι
  • Αφήνουμε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας διαρκώς, με ένα ξύλινο κουτάλι
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα

Εις υγείαν!