Το “απόλυτο” ρακόμελο παρασκευάζεται στην Κρήτη και συνδυάζει αυθεντική γεύση και άρωμα, που αξίζει να γευτείτε!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 100 ml τσικουδιά
- 35 γρ. μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο που δε θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και προσθέτουμε το μέλι
- Αφήνουμε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας διαρκώς, με ένα ξύλινο κουτάλι
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα
Εις υγείαν!