Το μοσχάρι με πράσινες ελιές είναι μια πεντανόστιμη και συνάμα υγιεινή συνταγή που φτιάχνουν στην Εύβοια και αξίζει να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πως θα τη μαγειρέψετε
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ½ κιλό πράσινες ελιές
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- λίγη κανέλα
- 2-3 μπαχάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 ml χυμός ντομάτας
- λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυμό ντομάτας, το βούτυρο, την κανέλα, τα μπαχάρια, το σκόρδο και στο τέλος το αλατοπίπερο
- Το σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό ίσα-ίσα για να καλύπτεται το κρέας
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεματίζουμε τις ελιές επί ένα λεπτό και έπειτα τις προσθέτουμε στο κρέας
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 15 λεπτά
Καλή σας όρεξη!