Λουκουμάδες: Απολαύστε τη συνταγή της Εύβοιας!

Οι λουκουμάδες δε λείπουν από κανένα ελληνικό τραπέζι και είναι ιδιαίτερα γευστικοί. Πάμε να δούμε λοιπόν, πως τους φτιάχνουν στην Εύβοια!

Υλικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • μισή κουταλιά αλάτι
  • 4 φακέλους ξηρή μαγιά
  • 1 ποτηράκι ούζο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό
  • Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το ούζο και τέλος το αλεύρι, προσέχοντας να μη γίνει ο χυλός πολύ πηχτός
  • Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι ή και περισσότερο, εάν χρειαστεί
  • Σκεπάζουμε, για να διπλασιαστεί ο χυλός
  • Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα αρκετό σπορέλαιο, για να κάψει
  • Βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με λάδι και παίρνουμε κομματάκια από το χυλό και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αφού πρώτα χαμηλώσουμε τη φωτιά, για να ψηθούν μέσα, χωρίς να καούν
  • Στη συνέχεια, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί με τρυπητή κουτάλα και αφού στραγγίσουν, τους βάζουμε σε πιατέλα, τους περιλούουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα
  • Εάν δεν θέλουμε γάλα, ρίχνουμε μόνο νερό

Καλή απόλαυση!