Η σαλάτα με κολοκύθες Νάξου, ελιές και ανθότυρο είναι μια πεντανόστιμη συνταγή του νησιού, πολύ δροσιστική και ελαφριά!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 3 μέτριες κολοκύθες Νάξου κομμένες στα τέσσερα
- 150 γραμμάρια ανθότυρο (μπορείτε να βάλετε και φέτα ή γραβιέρα)
- 4-5 ελιές καλαμών
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ρίγανη για πασπάλισμα και λίγο αλάτι για το βράσιμο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κολοκύθες μας και άφθονο νερό μαζί με το αλάτι και τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, στην συνέχεια τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε στην σαλατιέρα μας,προσθέτουμε τις ελιές το ανθότυρο την ρίγανη και το ελαιόλαδο.
- Αν θέλετε μπορείτε να τις κρυώσετε την σαλάτα πριν, θα έχετε καλύτερη αίσθηση των γεύσεων, και φυσικά δεν προσθέτουμε τίποτα το όξινο καθώς έχουμε προσθέσει τυρί.
Καλή σας απόλαυση!