Το γλυκό καρυδάκι είναι μια παραδοσιακή γλυκιά συνταγή από την Κύθνο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 450 γρ. βανίλια υποβρύχιο
- 250 γρ. μπισκότα, θρυμματισμένα
- 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το πανάρισμα
- Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη βανίλια, το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τα μπισκότα και- φορώντας γάντια μιας χρήσεως- ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 30 με 35 γρ., και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο, στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα ινδοκάρυδο.
- Πανάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!