Η παπίσκα ή παπούσκα είναι το παραδοσιακό “τσιγγάνικο” λαχανόρυζο και εδώ θα δείτε, πως το φτιάχνουν στην Εύβοια. Αναμφίβολα αποτελεί μια συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά
- 1 λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- αλάτι και πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- λίγη σάλτσα ντομάτας
- πιπεριές
- καρότα
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε το λάχανο
- Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σάλτσα
- Αφού μαγειρευτούν λίγο, ρίχνουμε λίγο νερό, αρκετό ώστε να βράσει το λάχανο
- Έπειτα, προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό, ρίχνουμε και το ρύζι
Καλή σας απόλαυση!