Φάβα Σαντορίνης: Δείτε πως φτιάχνεται

Η φάβα είναι ένα χαρακτηριστικό πιάτο της ελληνικής γαστρονομίας και εδώ θα δούμε, πως μαγειρεύεται στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη!

Υλικά

  • 1,5 lt νερό
  • 500 γρ. φάβα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, αλεσμένα στο μπλέντερ
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ρίχνω το νερό με τη φάβα σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Συγχρόνως τη ξαφρίζω. Ανακατεύω κάθε λίγα λεπτά
  • Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και κατεβάζω το μάτι στο χαμηλό. Αφήνω μέχρι να λιώσει η φάβα. Κλείνω με το καπάκι. Ανακατεύω κάθε λίγα λεπτά
  • Μόλις την κατεβάσω από τη φωτιά, χρησιμοποιώ το ραβδομπλέντερ στη χαμηλή ταχύτητα για πιο κρεμώδη υφή
  • Σερβίρω με κρεμμυδάκι, ελίτσες και ελαιόλαδο

Καλή σας όρεξη!