Η φάβα είναι ένα χαρακτηριστικό πιάτο της ελληνικής γαστρονομίας και εδώ θα δούμε, πως μαγειρεύεται στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη!
Υλικά
- 1,5 lt νερό
- 500 γρ. φάβα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, αλεσμένα στο μπλέντερ
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνω το νερό με τη φάβα σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Συγχρόνως τη ξαφρίζω. Ανακατεύω κάθε λίγα λεπτά
- Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και κατεβάζω το μάτι στο χαμηλό. Αφήνω μέχρι να λιώσει η φάβα. Κλείνω με το καπάκι. Ανακατεύω κάθε λίγα λεπτά
- Μόλις την κατεβάσω από τη φωτιά, χρησιμοποιώ το ραβδομπλέντερ στη χαμηλή ταχύτητα για πιο κρεμώδη υφή
- Σερβίρω με κρεμμυδάκι, ελίτσες και ελαιόλαδο
Καλή σας όρεξη!