Μαρμελάδα σύκο: Η λαχταριστή συνταγή της Καλύμνου!

Η μαρμελάδα σύκο είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά εδέσματα της Καλύμνου και η γεύση της, θα σας “ξετρελάνει”!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 κιλό σύκα, κομμένα στα 4
  • 170 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε τα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι κι έπειτα την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και την αφήνουμε να πάρει βράση
  • Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην κολλήσει ή φουσκώσει το μείγμα
  • Τέλος, αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας καλά
  • Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα, όσο ακόμα είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, γυρνώντας τα ανάποδα πάνω από μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα, μέχρι να κρυώσει τελείως

Καλή απόλαυση!