Μπουγάτσα Σερρών: Δείτε πώς φτιάχνεται

Η μπουγάτσα είναι ένα αγαπητό γλυκό σε όλους μας. Στις Σέρρες όμως έχουν τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να την φτιάχνουν.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά 

  • 1 πακέτο (450 γραµ.) φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
  • 150 γραµ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γραµ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γραµ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Για την επικάλυψη

  • κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
  • Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
  • Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ.
  • Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο.
  • Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα.
  • Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο.
  • Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στους 200°C για 25΄-30΄, να ροδίσει καλά το φύλλο.
  • Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.

Καλή σας απόλαυση!