Μπουρδέτο: Δοκιμάστε τη γευστική συνταγή της Κέρκυρας

Το μπουρδέτο είναι μια από τις πιο γευστικές επιλογές της κερκυραϊκής κουζίνας και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Δείτε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 kg σκορπίνες
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 ζουμερό λεμόνι (χυμό)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τα πιπέρια και τσιγαρίζουμε, μέχρι να πάρει κόκκινο χρώμα το λάδι και να δέσει η σάλτσα
  • Βάζουμε τα ψάρια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο νερό και αλάτι
  • Σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών)
  • Όσο βράζει το ψάρι, προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό, για να παραμείνει δεμένη η σάλτσα
  • Στο τέλος, πρέπει να μείνει η σάλτσα δεμένη, μόνο με το λάδι της
  • Προσθέτουμε το λεμόνι

Καλή σας όρεξη!