Η διαγγουρένια μας έρχεται από τη Σίκινο και αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό πιάτο του νησιού!
Ας δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 1 καρπούζι (περίπου 6 κιλά)
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- κανέλα
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το καρπούζι από τη φλούδα του, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια
- Λιώνουμε τα κομμάτια με το χέρι μας, αλλά αφήνουμε μερικά κομματάκια
- Στη συνέχεια, πριν ρίξουμε το αλεύρι, σουρώνουμε λίγο ζουμί απ’ το καρπούζι και το κρατάμε
- Όταν ρίξουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μέλι, για να γίνει ένας χυλός, βλέπουμε αν θέλει κι άλλο ζουμί (πρέπει να είναι πηχτός χυλός)
- Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον χυλό και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σουσάμι
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 1/2 ώρα και όταν βγει και είναι ζεστό ρίχνουμε ένα φλιτζάνι μέλι
Καλή απόλαυση!