Φλαουνάκια: Τα λαχταριστά χορτοπιτάκια της Μήλου!

Τα φλαουνάκια είναι τα πεντανόστιμα χορτοπιτάκια της Μήλου, που θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

Για το ζυμάρι

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • νερό, όσο πάρει για να γίνει μαλακή ζύμη

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό χόρτα του βουνού (λαχανίδες, κρεμμυδόφυλλο, παπαρούνες, καυκαλήθρες, σπανάκι) καθαρισμένα-πλυμένα
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. ρύζι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει σκληρή η ζύμη
  • Ανοίγουμε χοντρό φύλλο με τον πλάστη και με μια μεγάλη κούπα σχηματίζουμε δίσκους πάνω στο φύλλο
  • Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ζεματάμε τα χόρτα με αλάτι, πιπέρι και ρύζι, μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά
  • Τοποθετούμε τη γέμιση στο φύλλο και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα φλαουνάκια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Καλή σας απόλαυση!