Η κακαβιά είναι μια ιδιαίτερη ψαρόσουπα και αποτελεί το αγαπημένο φαγητό των ψαράδων αλλά και ένα αγαπημένο πιάτο στην Κρήτη. Μόλις το δοκιμάσετε είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθείτε.
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 1 ½ – 2 κιλά φρέσκα ψάρια
- 4 πατάτες
- 3 κρεμμύδια
- 1 μικρή ντομάτα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 λεμόνια
(Ιδανικά ψάρια για την παχύρρευστη κακαβιά είναι τα πετρόψαρα)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τα ψάρια και τα πλένουμε ιδανικά στη θάλασσα αν μας δίνεται η δυνατότητα.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε σταυρωτά.
- Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα και από πάνω στρώνουμε τα ψάρια, τα θαλασσινά και τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά.
- Βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια των ψαριών, βράζουμε την κακαβια και προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Η σούπα κακαβιά χρειάζεται περίπου 30΄ βράσιμο σε δυνατή φωτιά (αν χρησιμοποιήσουμε φωτιά γκαζιού, η κακαβιά γίνεται υπέροχη). Προτού την κατεβάσουμε από τη φωτιά, στύβουμε μέσα τα δύο λεμόνια.
Καλή σας απόλαυση!