Την Μαεριά θα τη συναντήσετε στην πανέμορφη Κω. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό που φτιάχνεται πανεύκολα, με ελάχιστα υλικά και μικρό κόστος.
Μαεριά Κως – Υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 κούπα τσαγιού κορν φλάουρ – νισεστέ
- 4.5 κούπες τσαγιού νερό
- 1 σφηνάκι ούζο
- 3 φύλλα νερατζιάς χλωρά
Μαεριά Κως – Εκτέλεση συνταγής
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το νισεστέ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά, πριν τη βάλετε στη φωτιά.
2. Στη συνέχεια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε μέχρι να βράσει η κρέμα, η οποία θα αρχίσει να δένει.
3. Οταν αρχίσει να δένει η κρέμα ρίχνετε το ούζο και τα φύλλα της νεραντζιάς. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι η κρέμα σας να δέσει καλά.
4. Τελευταίο βήμα… Αφήνετε τη μαεριά να κρυώσει στην κατσαρόλα και εν συνεχεία την αδειάζετε σε σκεύος επιλογής σας (πιατέλα κατά προτίμηση), αφαιρώντας τα νεραντζόφυλλα. Πασπαλίζετε με κανέλλα και καρύδια (αν τα τρώτε). Αφού παγώσει εντελώς είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση…