Τα Κιλτιρίτσια είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Καβάλας και πρόκειται για γιουβαρλάκια. Είναι πεντανόστιμα και αξίζει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλιτζ. ψιλό πλιγούρι
- 4 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κονκασέ ή 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες χωρίς τη φλούδα
- 2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο μαζί με ½ φλιτζ. νερό.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού.
- Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το υπόλοιπο κρεμμύδι και σβήνουμε με την ντομάτα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
- Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα κιλτιρίτσια, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό για 25′.
- Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας απόλαυση!