Κιλτιρίτσια Καβάλας: Τι είναι και πώς φτιάχνονται

Τα Κιλτιρίτσια είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Καβάλας και πρόκειται για γιουβαρλάκια. Είναι πεντανόστιμα και αξίζει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλιτζ. ψιλό πλιγούρι
  • 4 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία κονκασέ ή 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες χωρίς τη φλούδα
  • 2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο μαζί με ½ φλιτζ. νερό.
  • Λαδώνουμε τα χέρια μας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού.
  • Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το υπόλοιπο κρεμμύδι και σβήνουμε με την ντομάτα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
  • Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα κιλτιρίτσια, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό για 25′.
  • Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας απόλαυση!