Οι χταποδοκεφτέδες είναι μια πεντανόστιμη συνταγή της Θάσου με λαδολέμονο μαστίχας και σιναπιού που μόλις δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 1 μέτριο χταπόδι (καθαρισμένο και καλάσβουρισμένο)
- 1 αυγό
- 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιανδρο κόκκους σε σκόνη
- 100 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
- ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι αλεύρι
- ¼ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές φρυγανιά
- 50 μλ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και ξίδι βάζουμε το χταπόδι μας να βράσει για10΄.
- Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε ή το περνάμε από μηχανή του κιμά.
- Τα βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα βαθύ σκεύος και τα ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μετά πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή αν θέλουμε τα τηγανίζουμε.
Για την σάλτσα
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα.
- Σερβίρουμε με λαδολέμονο και μικρή σαλάτα
Καλή σας απόλαυση!