Χταποκεφτέδες: Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή από τη Θάσο

Οι χταποδοκεφτέδες είναι μια πεντανόστιμη συνταγή της Θάσου με λαδολέμονο μαστίχας και σιναπιού που μόλις δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά

  • 1 μέτριο χταπόδι (καθαρισμένο και καλάσβουρισμένο)
  • 1 αυγό
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο κόκκους σε σκόνη
  • 100 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι αλεύρι
  • ¼ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές φρυγανιά
  • 50 μλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και ξίδι βάζουμε το χταπόδι μας να βράσει για10΄.
  • Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε ή το περνάμε από μηχανή του κιμά.
  • Τα βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα βαθύ σκεύος και τα ζυμώνουμε καλά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μετά πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή αν θέλουμε τα τηγανίζουμε.

Για την σάλτσα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα.
  • Σερβίρουμε με λαδολέμονο και μικρή σαλάτα

Καλή σας απόλαυση!