Μελόχοντρος: Η παραδοσιακή “λιχουδιά” των Κυθήρων

Ο μελόχοντρος μας έρχεται από τα Κύθηρα και η γεύση του, θα σας “ξετρελάνει”!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 κούπα μέλι
  • 2 κούπες νερό
  • 5-6 κουταλιές σιμιγδάλι
  • Κανέλα
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε 5-6 κουταλιές από το μείγμα σε μια κούπα και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά
  • Διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μείγμα. Το βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας διαρκώς
  • Το σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σουσάμι ~ είναι καλύτερο ζεστό ή χλιαρό

Καλή σας απόλαυση!