Ο μελόχοντρος μας έρχεται από τα Κύθηρα και η γεύση του, θα σας “ξετρελάνει”!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κούπα μέλι
- 2 κούπες νερό
- 5-6 κουταλιές σιμιγδάλι
- Κανέλα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά. Βγάζουμε 5-6 κουταλιές από το μείγμα σε μια κούπα και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά
- Διαλύουμε μέσα το σιμιγδάλι, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το μείγμα. Το βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ανακατεύοντας διαρκώς
- Το σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και σουσάμι ~ είναι καλύτερο ζεστό ή χλιαρό
Καλή σας απόλαυση!