Site icon RestartTourism

Πουπέκι: Το γαλακτομπούρεκο της Σαλαμίνας

Το πουπέκι είναι η εναλλακτική συνταγή για γαλακτομπούρεκο, που μας έρχεται από τη Σαλαμίνα και θα “δώσει” άλλη αίσθηση στον ουρανίσκο σας!

Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κούπα του nes καφέ σιμιγδάλι ψιλό
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια
  • Μόλις ζεσταθεί λίγο, με μια κουτάλα ρίχνουμε από το μείγμα του γάλακτος στα αυγά σιγά-σιγά, ανακατεύοντας καθ’ όλη τη διάρκεια για να μην κόψουν τα αυγά
  • Ρίχνουμε τα αυγά στην κατσαρόλα και ξαναβάζουμε στη φωτιά. Βάζουμε και το βούτυρο
  • Μόλις δέσει η κρέμα, χωρίς να πήξει εντελώς, τη ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί
  • Από πάνω ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, ομοιόμορφα
  • Ψήνουμε στους 180° C για 40 – 45′

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version