Το πουπέκι είναι η εναλλακτική συνταγή για γαλακτομπούρεκο, που μας έρχεται από τη Σαλαμίνα και θα “δώσει” άλλη αίσθηση στον ουρανίσκο σας!
Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κούπα του nes καφέ σιμιγδάλι ψιλό
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κάψουλες βανίλια
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια
- Μόλις ζεσταθεί λίγο, με μια κουτάλα ρίχνουμε από το μείγμα του γάλακτος στα αυγά σιγά-σιγά, ανακατεύοντας καθ’ όλη τη διάρκεια για να μην κόψουν τα αυγά
- Ρίχνουμε τα αυγά στην κατσαρόλα και ξαναβάζουμε στη φωτιά. Βάζουμε και το βούτυρο
- Μόλις δέσει η κρέμα, χωρίς να πήξει εντελώς, τη ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί
- Από πάνω ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, ομοιόμορφα
- Ψήνουμε στους 180° C για 40 – 45′
Καλή σας απόλαυση!