Τα καρυδάτα είναι μια πεντανόστιμη γλυκιά συνταγή που φτιάχνουν στο Αγρίνιο και μόλις δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 4 ολόφρεσκα ασπράδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 3/4 φλ. νιφάδες κουβερτούρας
- μαρμελάδα πορτοκάλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Για τα καρυδάτα με σοκολάτα, γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκάλι, πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές
- Προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα πάντα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη και σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη σοκολάτα, το κακάο, τα καρύδια, την κανέλα και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά καλά.
- Παίρνουμε 3 κ.σ. μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις τη διπλώνουμε στα στερεά υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα.
- Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Με κορνέ κόβουμε το μείγμα ή μ’ ένα κουτάλι βάζουμε αραιά κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
- Ψήνουμε τα καρυδάτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄- 20΄.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κολλάμε δύο δύο βάζοντας μαρμελάδα πορτοκάλι στη μέση.
Καλή σας απόλαυση!