Site icon RestartTourism

Καρυδάτα: Δείτε την γλυκιά συνταγή από το Αγρίνιο

Τα καρυδάτα είναι μια πεντανόστιμη γλυκιά συνταγή που φτιάχνουν στο Αγρίνιο και μόλις δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά 

  • 4 ολόφρεσκα ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3/4 φλ. νιφάδες κουβερτούρας
  • μαρμελάδα πορτοκάλι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για τα καρυδάτα με σοκολάτα, γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκάλι, πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές
  • Προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα πάντα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη και σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη σοκολάτα, το κακάο, τα καρύδια, την κανέλα και το ξύσμα.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά καλά.
  • Παίρνουμε 3 κ.σ. μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις τη διπλώνουμε στα στερεά υλικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα.
  • Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Με κορνέ κόβουμε το μείγμα ή μ’ ένα κουτάλι βάζουμε αραιά κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
  • Ψήνουμε τα καρυδάτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄- 20΄.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κολλάμε δύο δύο βάζοντας μαρμελάδα πορτοκάλι στη μέση.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version