Αλευρόπιτα Ζαγοροχωρίων: Δείτε πως φτιάχνεται

Η αλευρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από τα Ζαγοροχώρια και αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 50 γρ φρέσκο βούτυρο
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια  νερό ή ανθρακούχο νερό ή γάλα
  • Λίγο extra αλεύρι (καλαμποκίσιο κατά προτίμηση)
  • 250 γρ φέτα

Εκτέλεση

  • Ανάβουμε το φούρνο μας στους 250οC να ζεσταθεί
  • Βάζουμε στο ταψί μας το 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι και το μισό βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει καλά
  • Χτυπάμε το 1 αυγό με το αλάτι και το ½ φλιτζάνι λάδι
  • Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και αραιώνουμε με το νερό σιγά σιγά
  • Δημιουργούμε ένα χυλό πιο αραιό από το κέικ
  • Όταν κάψει το ταψί με το λάδι-βούτυρο, αμέσως πασπαλίζουμε με το extra αλεύρι
  • Προσθέτουμε το χυλό μας και θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας πάνω από τον χυλό
  • Στο τέλος χτυπάμε στο σκεύος που είχαμε το χυλό το 2ο αυγό με λίγο νεράκι (1/2 φλιτζάνι του καφέ)

Καλή σας όρεξη!