Η αλευρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από τα Ζαγοροχώρια και αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 50 γρ φρέσκο βούτυρο
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
- 2 φλιτζάνια νερό ή ανθρακούχο νερό ή γάλα
- Λίγο extra αλεύρι (καλαμποκίσιο κατά προτίμηση)
- 250 γρ φέτα
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο μας στους 250οC να ζεσταθεί
- Βάζουμε στο ταψί μας το 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι και το μισό βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει καλά
- Χτυπάμε το 1 αυγό με το αλάτι και το ½ φλιτζάνι λάδι
- Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και αραιώνουμε με το νερό σιγά σιγά
- Δημιουργούμε ένα χυλό πιο αραιό από το κέικ
- Όταν κάψει το ταψί με το λάδι-βούτυρο, αμέσως πασπαλίζουμε με το extra αλεύρι
- Προσθέτουμε το χυλό μας και θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας πάνω από τον χυλό
- Στο τέλος χτυπάμε στο σκεύος που είχαμε το χυλό το 2ο αυγό με λίγο νεράκι (1/2 φλιτζάνι του καφέ)
Καλή σας όρεξη!