Αλευρόπιτα Ιωαννίνων: Δείτε πώς θα τη φτιάξετε

Η αλευρόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν σε όλα σχεδόν τα χωριά των Ιωαννίνων και αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε.

Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξετε

Υλικά

  • 15 μερίδες
  • 100 γρμ βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 400 γρμ. αλεύρι
  • 360 γρμ. νερό
  • 160 γρμ. γάλα
  • 150 γρμ. regato
  • 150 γρμ. σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι)
  • Πιπέρι τριμμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο (προαιρετικά)
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά για την βάση του ταψιού

Εκτέλεση

  • Κάνουμε το χυλό, χτυπάμε αυγό βούτυρο και μετά ρίχνουμε μια νερό αλεύρι, μια γάλα αλεύρι, μέχρι να κάνουμε τον χυλό και να τελειώσουν τα υλικά.
  • Όταν κάνουμε το χυλό, το βάζουμε σε ένα μεσαίο ταψί, αφού έχουμε βουτυρώσει πρώτα και το έχουμε πασπαλίσει με τριμμένη φρυγανιά.
  • Στην συνέχεια βάζουμε τα τριμμένα τυριά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μέσα στο χυλό πριν το βάλω στο ταψί έριξα ψηλοκομμένη πιπεριά (προαιρετικά)
  • Ψήνουμε στους 180* c για 50′ με 60’λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε με ότι σαλάτα θέλουμε κάνοντας έτσι ένα ελαφρύ γεύμα.

Καλή σας απόλαυση!