Η αλευρόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν σε όλα σχεδόν τα χωριά των Ιωαννίνων και αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε.
Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξετε
Υλικά
- 15 μερίδες
- 100 γρμ βούτυρο
- 2 αβγά
- 400 γρμ. αλεύρι
- 360 γρμ. νερό
- 160 γρμ. γάλα
- 150 γρμ. regato
- 150 γρμ. σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι)
- Πιπέρι τριμμένο
- 1 πιπεριά κέρατο (προαιρετικά)
- Λίγη τριμμένη φρυγανιά για την βάση του ταψιού
Εκτέλεση
- Κάνουμε το χυλό, χτυπάμε αυγό βούτυρο και μετά ρίχνουμε μια νερό αλεύρι, μια γάλα αλεύρι, μέχρι να κάνουμε τον χυλό και να τελειώσουν τα υλικά.
- Όταν κάνουμε το χυλό, το βάζουμε σε ένα μεσαίο ταψί, αφού έχουμε βουτυρώσει πρώτα και το έχουμε πασπαλίσει με τριμμένη φρυγανιά.
- Στην συνέχεια βάζουμε τα τριμμένα τυριά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μέσα στο χυλό πριν το βάλω στο ταψί έριξα ψηλοκομμένη πιπεριά (προαιρετικά)
- Ψήνουμε στους 180* c για 50′ με 60’λεπτά. Μπορούμε να σερβίρουμε με ότι σαλάτα θέλουμε κάνοντας έτσι ένα ελαφρύ γεύμα.
Καλή σας απόλαυση!