Site icon RestartTourism

Γιαννιώτικη μπατσαριά: Δείτε τη συνταγή

Η μπατσαριά μαγειρεύεται στα πανέμορφα Ιωάννινα και αποτελεί μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή!

Πάμε να δούμε πως θα τη γευτείτε

Υλικά

  • 1.5 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 320 γρ. φέτα
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα ξινόγαλο
  • 1 κούπα νερό
  • 2,5 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε, τα ζεματίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα χόρτα με το πράσο, το μαϊντανό, τη φέτα, το αλατοπίπερο και το λάδι, για να ενωθούν
  • Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με το νερό
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά (μπορεί να σφίξει οπότε θα βάλετε λίγο ακόμα ξινόγαλο)
  • Βάζουμε το αυγό και ανακατεύουμε
  • Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε το μισό χυλό
  • Βάζουμε τη γέμιση (μπορεί να χρειαστεί λίγο αλάτι, πιπέρι περισσότερο)
  • Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά στις αντιστάσεις και μετά 10 λεπτά περίπου, στην πάνω σχάρα με προσοχή, για μην καεί

Καλή σας όρεξη!

Exit mobile version