Η μπατσαριά Ιωαννίνων είναι μια πεντανόστιμη συνταγή πίτας με χόρτα που αξίζει να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
Για την ζύμη
- 1/2 κιλό καλαμποκάλευρο
- 450 γρ. καυτό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
Για τη γέμιση
- 800 γρ. καθαρισμένα χόρτα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1/2 ματσάκι Άνηθο
- 400 γρ. φέτα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Υπάρχουν 2 τρόποι για να τα προετοιμάσουμε.
- Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το μισό νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό σιγα-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το πρόβειο γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
- Λαδώνουμε ένα ταψί (περίπου 30 εκ.) και στρώνουμε τη μισή ζύμη με τα χέρια σε λεπτό φύλλο. Την ανεβάζουμε λίγο και στα τοιχώματα του ταψιού.
- Ανακατεύουμε τα χόρτα με την φέτα και απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια.
- 7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!