Μπατσαριά: Πεντανόστιμη συνταγή για πίτα από τα Ιωάννινα

Η μπατσαριά Ιωαννίνων είναι μια πεντανόστιμη συνταγή πίτας με χόρτα που αξίζει να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

Για την ζύμη

  • 1/2 κιλό καλαμποκάλευρο
  • 450 γρ. καυτό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. καθαρισμένα χόρτα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 ματσάκι Άνηθο
  • 400 γρ. φέτα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Υπάρχουν 2 τρόποι για να τα προετοιμάσουμε.
  •  Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι.
  •  Προσθέτουμε το μισό νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό σιγα-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε το πρόβειο γιαούρτι  και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
  •  Λαδώνουμε ένα ταψί (περίπου 30 εκ.) και στρώνουμε τη μισή ζύμη με τα χέρια σε λεπτό φύλλο. Την ανεβάζουμε λίγο και στα τοιχώματα του ταψιού.
  • Ανακατεύουμε τα χόρτα με την φέτα  και απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια.
  • 7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!