Μπουγάτσα Αγίου Όρους: Μια νηστίσιμη λιχουδιά

Η Αγιορίτικη μπουγάτσα είναι ένα νηστίσιμο έδεσμα, το οποίο θα “λατρέψετε” με την πρώτη μπουκιά!

Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
  • 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 5-6 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές vitam
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το vitam και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στη φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα
  • Στο τέλος προσθέτουμε το baking powder και τη βανίλια
  • Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
  • Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
  • Αλείφουμε με λίγο vitam λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο
  • Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε τη μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλα

Καλή σας απόλαυση!